Καί το σημερινό άρθρο θα ασχοληθεί με τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο.


Δύο φωτογραφίες. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν νεο-ναζί για τους νεο-δημοκράτες στην Ουκρανία. Η πάνω φώτο έχει και την σημαία του ΝΑΤΟ.
Με αφορμή αυτή την εισβολή βλέπουμε ένα πολιτικό προσωπικό της χώρας μας άκρως διεφθαρμένο, εξαρτημένο, ξενόδουλο.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθίσταται άκρως επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό.
Βαρύ πολεμικό υλικό το οποίο αφαιρέθηκε από την άμυνα των νησιών στάλθηκε στην Ουκρανία (ρουκέτες 122 χιλιοστών G-2000 ανατολικής προέλευσης που θα αναβαπτίζονταν, δεν τις ήθελε η Αμερική και φυσικά η Τουρκία που μιλάει για αποστρατικοποίηση των νησιών μας, αναρωτιόμαστε αν το κλείσιμο των στενών έχει να κάνει με αυτές τις ρουκέτες σαν αντάλλαγμα ), απειλές του Πρωθυπουργού στην Ρωσία, θα στείλει πολεμικά αεροπλάνα σε ενίσχυση των Ουκρανών αν αποφασιστεί από την ΕΕ δυναμική αντιμετώπιση, σε ανταπάντηση η Ρωσία μας υποσχέθηκε να μας ξεπληρώσει στο πολλαπλάσιο όλη αυτή την επιθετικότητα της ελλάδας ήδη πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές στοχεύουν την Αλεξανδρούπολη και την Σούδα.
Να τον χαιρόμαστε τον Πρωθυπουργό μας, την κυβέρνηση του, και την Νέα Δημοκρατία βέβαια οι λεονταρισμοί συνεχίζονται με την αυστηρή εντολή του Τσίπρα να σταματήσει τώρα ο πόλεμος. Ακολουθούν τα μικρότερα κόμματα πού καταδικάζουν την Ρωσική επέμβαση μέχρι τα εξωκοινοβουλευτικά κομμουνιστικά κόμματα.
Τελικά μήπως άπαντες έχουν τόσο απόλυτα διαφθαρεί στην ελλάδα;
Αυτή η εξάρτηση έχει διαποτίσει κάθε πολιτικό χώρο μεγάλο ή μικρό, κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει μία σύγκλιση ιδεών από όλα τα κόμματα ότι οι αμερικάνοι είναι οι αποδεκτοί προστάτες μας.
Άλλα κόμματα, τα περισσότερα κοινοβουλευτικά παίρνουν ανοιχτά το μέρος των αμερικάνων και τα υπόλοιπα πιο συγκαλυμμένα δηλαδή μοιράζουν τις ευθύνες σε ότι κάνουν οι αμερικάνοι έτσι ποτέ δεν φταίνε μόνο οι ΗΠΑ αλλά πάντα και κάποιος άλλος φταίει, ο ανταγωνισμός την Ρώσων, των Κινέζων κλπ.
Εκτέθηκαν με τα εμβόλια, ανέχτηκαν αν δεν συνέργησαν στην υποχρεωτικότητα των εμβολίων και της κυβερνητικής εκδικητικής μανίας εναντίον όσων δεν εμβολιάζονται, ιδιαιτέρως των πιο ηλικιωμένων που στοχεύει στην φυσική εξόντωση τους μέσω του προστίμου.
Σήμερα αυτό το άρθρο γράφεται με αφορμή μία ανακοίνωση του Άρδην: Ενάντια στην ιμπεριαλιστική εισβολή χωρίς «ναι μεν αλλά».
Παρακάτω διαβάζουμε λίγα από την βασική επιχειρηματολογία αυτών των πατριωτών.
Με την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό ενάντια στη ρωσική εισβολή και τον δικτάτορα Πούτιν. Χωρίς υποσημειώσεις, «ναι μεν αλλά», και φοβίες «μήπως ταυτιστούμε με το ΝΑΤΟ».
Όποιος έχει μάτια, βλέπει: η προς Ανατολάς διεύρυνση του ΝΑΤΟ, επιχείρημα που χρησιμοποιεί σήμερα η Ρωσία για να καμουφλαριστεί από επιτιθέμενη σε αμυνόμενη, έχει παγώσει από το 2014. Σε ό,τι αφορά στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την ένταξη στο ΝΑΤΟ τη ζητούσαν επίμονα οι ίδιες οι κοινωνίες τους σε συντριπτικά ποσοστά, γιατί ιστορικά έχουν δεινοπαθήσει από τον ρωσικό επεκτατισμό και φοβούνταν μήπως αυτός επανέλθει - όπως επανέρχεται σήμερα στην Ουκρανία.
https://ardin-rixi.gr/archives/242226
Πέρα της ατελείωτης χολής πού ρίχνει το άρθρο εναντίον της Ρωσίας αυτό το δικτάτορας πού το βρήκαν, μήπως δεν γίνονται εκλογές στην Ρωσία;
Ίσως θα έπρεπε να ασχολούνται με τον τρόπο πού ανατράπηκε η νόμιμη κυβέρνηση του Β.Γιανουκόβιτς το 2014.
Μετά κατηγορούν την Ρωσία ότι λέει ψέματα γιατί η προς Ανατολάς διεύρυνση του ΝΑΤΟ, επιχείρημα που χρησιμοποιεί σήμερα η Ρωσία για να καμουφλαριστεί από επιτιθέμενη σε αμυνόμενη, έχει παγώσει από το 2014.
΄Ελα όμως πού τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.
Πάμε σε ένα άρθρο της Ναυτεμπορικής, ανύποπτου χρόνου στις 26 Μαϊ 2021 το Ουκρανία: Το Κίεβο επικρίνει το ΝΑΤΟ γιατί δεν επιτάχυνε την ένταξη της χώρας.
Και διαβάζουμε.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε ζητήσει τον Απρίλιο από την Ατλαντική Συμμαχία να επιταχύνει τη διαδικασία ένταξης της χώρας του, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο μόνος τρόπος για τον τερματισμό του πολέμου που μαίνεται από το 2014 μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.
Ωστόσο, οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ είναι απρόθυμες να δεχτούν την Ουκρανία στη Συμμαχία, της οποίας η ένταξη μπορεί να εκληφθεί από τη Ρωσία ως σοβαρή απειλή στα σύνορά της.
https://m.naftemporiki.gr/story/1731139/oukrania-to-kiebo-epikrinei-to-nato-giati-den-epitaxune-tin-entaksi-tis-xoras
Τι μας λέει αυτό το άρθρο μιας και κάποιοι μπορεί να μην το καταλαβαίνουν ή να μην θέλουν να το καταλάβουν;
Ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την συμφωνία του Μίνσκ και βιαζόταν να μπεί στο ΝΑΤΟ πιστεύοντας ότι η στρατιωτική δύναμη των νεοναζί τμήματος του στρατού του δεν αρκούσε για να δώσει την οριστική λύση της κατάργησης της αυτονομίας του Ντόνετσκ.
Ανεξάρτητα όμως από την συμφωνία του Μίνσκ βιαζόταν για την είσοδο της χώρας του στο ΝΑΤΟ το οποίο ήταν επιφυλακτικό για να μην δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με τους Ρώσους. Οπότε μόνο παγωμένο δεν ήταν το θέμα.
Φυσικά το ΝΑΤΟ βολιδοσκοπούσε τις αντιδράσεις της Ρωσίας, να κάμψει τις αντιρρήσεις διαφόρων χωρών της συμμαχίας και προσπαθούσε να βρεί την ευκαιρία για να εισάγει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Δεν θα ασχοληθούμε με τις ανοησίες της ανακοίνωσης ότι η ΕΟΚ έπρεπε να εντάξει στους κόλπους της την Ρωσία για να αναχαιτίσει την επεκτακτικότητα της λές και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καμία ένωση αγγέλων και όχι ένας συνασπισμός ιμπεριαλιστικών χωρών (Γερμανίας, Γαλλίας, πρώην Αγγλίας) από την φύση της δηλαδή επεκτατικής.
Όσο για τον αυταρχισμό που βλέπουν ίσως θα πρέπει να δούν και τον αυταρχισμό της δύσης πού είχε μετριαστεί από τους αγώνες της εργατικής τάξης, των λαών και πού επανέρχεται, βλέπουμε με τα εμβόλια τι γίνεται αλλά και γενικότερα, βέβαια αυτά τα βλέπουν μόνο όσοι δεν έχουν παρωπίδες και συμφέροντα.
Οι αγώνες των λαών μετριάζουν την αυταρχικότητα των καπιταλιστικών καθεστώτων δύσης και ανατολής οπότε καλά θα κάνουν να αφήσουν τις ανοησίες περί καλών και κακών, αντιπαράθεσης της δημοκρατίας και της ανελευθερίας.
Έτσι θεωρούμε ότι η Ρωσική εισβολή ήταν μία αμυντική ενέργεια απέναντι της επιθετικότητας των ΗΠΑ πού χρησιμοποίησε σαν Ιφιγένεια την Ουκρανία προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της.
Την απομόνωση της Ρωσίας και την πρόσδεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο άρμα των ΗΠΑ.
Την εξάλειψη ενός ανταγωνιστή από την αγορά της Ευρώπης και την αναγκαστική διάθεση πολλών αμερικάνικων εμπορευμάτων στις δυτικές χώρες.
Η γελοιότητα και ο αυταρχισμός στην ελλάδα έχουν πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις εναντίον της Ρωσίας με την απαγόρευση ακόμα και πολιτιστικών δραστηριοτήτων όπως η λίμνη των κύκνων.
Παρακάτω ακολουθούν διάφορα ενδιαφέροντα άρθρα.

Ήσυχος: Ο Ζελένσκι με τις δηλώσεις για πυρηνικά ξεπερνά και το γεράκι του πολέμου, Στόλτενμπεγκ
13:07 21.02.2022
Sputnik / Stringer
«Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει χάσει τον έλεγχο της ψυχραιμίας, της πολιτικής σκέψης και της ειρηνικής προοπτικής μέσω της διπλωματίας» επισημαίνει στο Sputnik o πρώην βουλευτής και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.
Ως την «πιο ακραία μορφή του Ψυχρού Πολέμου» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, για αποχώρηση της Ουκρανίας από το μνημόνιο της Βουδαπέστης -κάτι που θα επανέφερε τα πυρηνικά όπλα στη χώρα του- ο πρώην βουλευτής και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, σε συνέντευξή του στο Sputnik.
Ο τέως βουλευτής κρίνει πως οι δηλώσεις αυτές του Ζελένσκι αντιβαίνουν στις προσπάθειες εύρεσης διπλωματικής λύσης στην κρίση, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πρόκειται καν για δικά του λόγια, αλλά να του τα έχει βάλει κάποιος άλλος στο στόμα.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Ήσυχος επισημαίνει το «απαράδεκτο» της στάσης του και τονίζει πως αντί να επιδιώκει λύσεις -ειδικά όσον αφορά στις επιθέσεις στις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ- επιστρέφει στην παλιά του εικόνα, αυτή του κωμικού.
Δυστυχώς, όμως, η κατάσταση δεν είναι κωμωδία αλλά αρχαία ελληνική τραγωδία, επισημαίνει ο ίδιος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του τέως αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και πρώην βουλευτή, Κώστα Ήσυχου, στο Spuntik:
- Χθες, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, είπε ότι το Κίεβο ίσως κηρύξει ως άκυρο το μνημόνιο της Βουδαπέστης, σύμφωνα με το οποίο η Ουκρανία δεν μπορεί να έχει πυρηνικό οπλοστάσιο. Μπορείτε να σχολιάσετε αυτή τη δήλωση;
Νομίζω ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έχει χάσει τον έλεγχο της ψυχραιμίας, της πολιτικής σκέψης και της ειρηνικής προοπτικής μέσω της διπλωματίας.
Την ώρα που η διπλωματία πρέπει να κερδίζει έδαφος, δεν κερδίζει έδαφος όταν δηλώνει ότι η Ουκρανία μπορεί να επανεκτιμήσει και να ξαναγίνει πυρηνική δύναμη, να έχει, δηλαδή, πυρηνικά όπλα.
Αυτό δεν το έχει πει ούτε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ο κ. Στόλτενμπεγκ, ο οποίος είναι, ίσως, το πιο γνωστό "γεράκι του πολέμου" στη σημερινή εποχή, ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ. Δεν το έχει πει το Πεντάγωνο. Και το λέει ο Ζελένσκι. Ή το λέει ο ίδιος, μέσα σε μία στιγμή που έχει χάσει την πολιτική του ψυχραιμία, ή του το έχουν πει να το πει. Είτε συμβαίνει το πρώτο είτε συμβαίνει το δεύτερο, είναι απαράδεκτο. Είναι απαράδεκτο, όχι για τον ουκρανικό λαό, είναι απαράδεκτο για όλους τους λαούς της Ευρώπης και τους λαούς της Ρωσίας.
- Η Ουκρανία και στα σοβιετικά χρόνια είχε έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες, κατασκεύαζαν και πυραύλους. Και τώρα κάνουν και έχουν δυνατότητες να φτιάξουν πυρηνικά όπλα.
Είναι πολύ στενάχωρο, είναι πολύ επικίνδυνο και ανήκει στην πιο ακραία μορφή του Ψυχρού Πολέμου η δήλωση του κ. Ζελένσκι.
Ο κ. Ζελένσκι θα έπρεπε να βρει τόπους να βρεθούν λύσεις, ιδιαίτερα στις επιθετικές ενέργειες του τακτικού ουκρανικού στρατού σε βάρος του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, που τις τελευταίες δύο μέρες έχουμε αύξηση των βομβαρδισμών και της χρήσης των όπλων εναντίον αμάχων και εναντίον κατοικημένων περιοχών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτευουσών των δύο αυτόνομων Δημοκρατιών.
Θα έπρεπε, δηλαδή, ο κ. Ζελένσκι να δει εάν είναι κινήσεις του τακτικού στρατού ή αν είναι κινήσεις των παραστρατιωτικών, νεοναζιστικών ομάδων που βρίσκονται πλάι στον ουκρανικό στρατό.
Ό,τι και να γίνεται, νομίζω πως ο κ. Ζελένσκι βρίσκεται περισσότερο έξω από την πραγματική διάσταση και τον κίνδυνο των προβλημάτων και ίσως επανέρχεται η τηλεοπτική του εικόνα ως κυρίαρχη, ως παλιός κωμικός. Μόνο που δεν είναι, δυστυχώς, ένα έργο για κωμωδία αλλά είναι μία αρχαία ελληνική τραγωδία αυτό που βιώνει ο ουκρανικός λαός με τον κ. Ζελένσκι και τις φιλοπόλεμες δυνάμεις που απαρτίζουν την κυβέρνησή του.
Καθηγητής Κ.Γρίβας σε Τ.Γκουριώτη: «Αυτή είναι η απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των RM-70»
Αμυνα
DefenceNet Newsroom info@defencenet.gr
19.11.2020 | 17:28
Στην επιλογή των σερβικής κατασκευής ρουκετών G2000 στο διαμέτρημα των 122 χιλιοστών κατέληξε ο Ελληνικός Στρατός, για τον εκσυγχρονισμό των 116 ρουκετοβόλων RM-70, αποκάλυψε ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Αμυντικών Τεχνολογιών Κώστας Γρίβας, μιλώντας στον Τάσο Γκουριώτη στην εκπομπή PROΝEWS του Alert TV.
Με τον συγκεκριμένο εκσυγχρονισμό σχεδόν διπλασιάζεται η ακτίνα δράσης των ρουκετοβόλων που είναι αναπτυγμένα κυρίως στις μονάδες πυροβολικού της Εθνοφυλακής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, από τα 22 χλμ. στα 40 χλμ.
Η Σερβία έχει αναπτύξει τις ρουκέτες G2000 και τις G2000/52 αυξημένου βεληνεκούς. Η ρουκέτα G2000 επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 40,1 χιλιομέτρων. Το μήκος της είναι 2,87 μέτρα και το βάρος της 69,1 κιλά, εκ των οποίων τα 27,3 κιλά είναι το βάρος του κινητήρα συνθετικής θερμοπλαστικής ύλης.
Ενσωματώνει πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας βάρους 19 κιλών. Η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνει είναι 1.100 μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ το μέγιστο βεληνεκές των 40,1 χιλιομέτρων επιτυγχάνει από γωνία βολής 55ο-57ο. Η Πιθανότητα Κυκλικού Σφάλματος (CEP) στο μέγιστο βεληνεκές είναι μόλις 0,96%.
Εξέλιξη της G2000 είναι η ρουκέτα G2000/52 μέγιστου βεληνεκούς 52 χιλιομέτρων, η οποία έχει μόλις CEP 0,90% στο μέγιστο βεληνεκές. Το μήκος της είναι 2,86 μέτρα και το βάρος της 64 κιλά. Η G2000/52 ενσωματώνει πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας ή θραυσμάτων βάρους 18,4 κιλών.
Τα RM-70 είναι «καρφί στο μάτι» της Τουρκίας και εκεί εντοπίζει το αίτημα αποστρατικοποίησης των νησιών του
Α.Αιγαίου, το οποίο επανέφερε χθες με την δημοσίευση δορυφορικών
φωτογραφιών από τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις.
Ανακοίνωση Άρδην: Ενάντια στην ιμπεριαλιστική εισβολή χωρίς «ναι μεν αλλά»
από Κίνημα Άρδην 26 Φεβρουαρίου 2022
Ανακοίνωση Άρδην
Με την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό ενάντια στη ρωσική εισβολή. Χωρίς υποσημειώσεις, «ναι μεν αλλά», και φοβίες «μήπως ταυτιστούμε με το ΝΑΤΟ». Με τους αδάμαστους Ρώσους πολίτες που διαδηλώνουν κατά δεκάδες χιλιάδες σε σαράντα ρωσικές πόλεις αψηφώντας την τρομοκρατία του δικτάτορα σώζοντας την τιμή του ρωσικού λαού. Με τους δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που περνάνε δύσκολες στιγμές σε Μαριούπολη και Οδησσό.
Η Ρωσία πραγματοποιεί μια ωμή και αιματηρή εισβολή στη γειτονική της Ουκρανία, επιστρατεύοντας χονδροειδή και κυνικότατα ψεύδη για να συγκαλύψει τον επεκτατισμό της. Έναν επεκτατισμό διαχρονικό που δεν άλλαξε ούτε με τον Τσάρο ούτε με τον Στάλιν ούτε με τον πρώην πράκτορα της Γκα-Γκε-Μπε, Βλαδίμηρο Πούτιν, οπαδό της μετα-σοβιετικής «αυτοκρατορίας», με τις πλάτες της Κίνας, και την έμμεση συμβολή του δόλιου Πόντιου Πιλάτου που λέγεται Τουρκία.
Όποιος έχει μάτια, βλέπει: η προς Ανατολάς διεύρυνση του ΝΑΤΟ, επιχείρημα που χρησιμοποιεί σήμερα η Ρωσία για να καμουφλαριστεί από επιτιθέμενη σε αμυνόμενη, έχει παγώσει από το 2014. Σε ό,τι αφορά στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την ένταξη στο ΝΑΤΟ τη ζητούσαν επίμονα οι ίδιες οι κοινωνίες τους σε συντριπτικά ποσοστά, γιατί ιστορικά έχουν δεινοπαθήσει από τον ρωσικό επεκτατισμό και φοβούνταν μήπως αυτός επανέλθει - όπως επανέρχεται σήμερα στην Ουκρανία.
Η Δύση, για να αποσοβήσει αυτό τον επεκτατισμό, θα μπορούσε να είχε επιλέξει να ενσωματώσει τη Ρωσία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι - όπως εξ άλλου συνέβαινε μέχρι το 1917. Δεν το έκανε, τυφλωμένη από το «τέλος της ιστορίας» και τη χίμαιρα μιας παγκόσμιας κυριαρχίας. Αποτελεί όμως αυτό επιχείρημα ή δικαιολογία για να υποδουλώσει εκ νέου τα έθνη της Ανατολικής Ευρώπης με τον ωμό κυνισμό που επιχειρεί σήμερα ο Πούτιν;
Με το «blitzkrieg» που διεξάγει σήμερα στην Ουκρανία, η Ρωσία χαράσσει ξεκάθαρη πορεία προς τον Ευρασιατικό Άξονα. Η παγκοσμιοποίηση των Δυτικών βρίσκεται σε προφανή πτώση ενώ, αντίθετα, η Ευρασία είναι ο ανερχόμενος πόλος, εξαπλώνοντας ήδη ζώνες ελέγχου στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική, την Ασία. Και δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία ότι το πράσινο φως το έδωσε ο Κινέζος Βούδας. Άλλωστε για την εισβολή περίμεναν μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών του Πεκίνου. Παράλληλα, η Ρωσία παρεμβαίνει στο εσωτερικό της Δύσης μέσω ενός υβριδικού πολέμου εκμεταλλευόμενη τη γενική εσωτερική κοινωνική δυσαρέσκεια, για να την μετατρέψει σε φερέφωνο της δικής της προπαγάνδας. Όπως εξ άλλου γινόταν στην εποχή της Σοβιετίας με τα κομμουνιστικά κινήματα. Διαμορφώνει, τέλος, ένα μοντέλο «αυταρχικής παγκοσμιοποίησης», όπου κυριαρχεί η δεσποτική εξουσία, η απαγόρευση της πολυφωνίας και της ελευθεροτυπίας, η ασφυκτική επιτήρηση με τη χρήση νέων τεχνολογιών όπου πρωτοστατεί η Κίνα.
Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα; Η εισβολή στην Ουκρανία είναι κομμάτι μιας ευρύτερης στρατηγικής, η οποία προβλέπει την ισοπέδωση όλου του «ενδιάμεσου χώρου» ανάμεσα στην Ευρασία και το ευρωατλαντικό τόξο. Και αν αυτό για την Ουκρανία σημαίνει ότι θα πρέπει να υποταγεί ξανά στους Ρώσους, για εμάς σημαίνει ότι θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι στον νεο-οθωμανό δικτάτορα.
Με τον ίδιο τρόπο που βλέπει ο Πούτιν την Ουκρανία, βλέπει ο Ερντογάν την Ελλάδα. Ήδη άλλωστε, με αφορμή την αγορά των Ραφάλ και των φρεγατών, πληθαίνουν οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων πως «η Ελλάδα περικυκλώνει την Τουρκία». Η προβοκάτσια μεθοδεύεται και στο Αιγαίο εδώ και χρόνια, άλλοτε με τον υβριδικό πόλεμο του μεταναστευτικού, άλλοτε με τη «Γαλάζια Πατρίδα», και άλλοτε με τη Θράκη και την υποτιθέμενη καταπίεση της μουσουλμανικής μειονότητας.
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα πρέπει να ηχήσει σαν συναγερμός στα αυτιά της ελληνικής κοινωνίας. Οι εγχώριες ελίτ πιστεύουν ότι θα τους σώσει το δικαιωματιστικό ευρωατλαντικό κατεστημένο και δεν βλέπουν έτσι τη μοναξιά των Ουκρανών ενώπιον των ρωσικών αρμάτων. Δυστυχώς όμως και μια μεγάλη μερίδα του λαϊκού σώματος, εγκαταλελειμμένη για χρόνια στην άγνοια και την αμάθεια, προτιμάει να πεθαίνει ανεμβολίαστη ή να πιστεύει τη ρωσική προπαγάνδα περί «ομόδοξου έθνους». Χωρίς να βλέπει ότι, εδώ και εκατόν πενήντα χρόνια, η Ρωσία βρισκόταν σταθερά ενάντια στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Και σήμερα ο Πούτιν «κάνει πλάτες» στον Ερντογάν για να μας καταπιεί ο τουρκικός επεκτατισμός.
Η Ελλάδα είχε και έχει κάθε συμφέρον να δει τη Ρωσία να χτίζει γέφυρες με την Ευρώπη. Η Ρωσία όμως διάλεξε άλλον δρόμο, τον οποίον θα πληρώσει πρώτα και κύρια το ίδιο το ρωσικό έθνος. Γιατί είναι δημογραφικά αδύναμο έναντι του μουσουλμανικού κόσμου, που ήδη κατακλύζει τη Ρωσία﮲ γιατί η χώρα του είναι πολύ πιο αδύναμη από την Κίνα, και θα καταντήσει δορυφόρος της﮲ και γιατί το καθεστώς Πούτιν καθίσταται δικτατορικό στο εσωτερικό, πράγμα που θα το πληρώσει η πλατιά πλειοψηφία των Ρώσων.
Εν τω μεταξύ, η ίδια η ύπαρξη της Ελλάδας κινδυνεύει, όπως άλλοτε υπονομευόταν από τους πολέμους που εξαπέλυε η «Νέα Τάξη» της Δύσης στη Γιουγκοσλαβία. Όπως τότε οι περιστάσεις απαιτούσαν ξεκάθαρα λόγια, έτσι το απαιτούν και τώρα, δίχως αστερίσκους, και ισαποστακισμούς - όπως κάνουν πολλοί, από αφέλεια ή από δόλο και συμφέρον.
Ούτως ή άλλως, ένας δρόμος υπάρχει μόνο για την Ελλάδα: ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, διπλωματικής και στρατιωτικής, της κοινωνικής συνοχής, της ενεργειακής και οικονομικής αυτοδυναμίας, αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Συμμαχία με δυνάμεις όπως η Γαλλία, που έχουν συνειδητοποιήσει τη μεγάλη αδυναμία της Ευρώπης, και κινούνται προς την κατεύθυνση μιας ανεξάρτητης ευρωπαϊκής πολιτικής με ξεκάθαρη τοποθέτηση απέναντι στην Τουρκία. Και κάτι τελευταίο: Την Κύπρο, και τα μάτια μας.
25-2-22
https://ardin-rixi.gr/archives/242226